Toți suntem egali. Romi și Români

Schimb de experiență între elevi și cadre didactice. Activități sportive între Telești și Poroinica

Mulțumim lui Alexandru Chirita pentru sprijinul acordat în obținerea acestei donații, care nu a fost doar de 10, ci de 66 de calculatoare care vor ajunge in aceasta vacanță de iarnă la școli și copii din Glod, Telești, I.L Caragiale, Mătăsaru, Comișani, Brănești, Vârfuri, Picior de Munte și Runcu.

☀ Ionela a coordonat astăzi instalarea copiilor din tabăra cu numarul 3, i-a ajutat, împreună cu cele două profesore și cu voluntarul nostru, să se cazeze, să se acomodeze cu prima lor ieșire de acasă și să cunoască locația unde își vor petrece restul săptămânii.Ionela este, la rândul ei, dintr-o familie de romi dintr-o comunitate din județul Dâmbovița, este doctorand la Institut national des langues et civilisations orientales din Paris și va fi trainerul lor în această tabără. Este din 2021 și profesor de limba romani la școala din Vizurești.Cum să nu fie frumos?! Mulțumim Ionelei, profesorilor care s-au implicat pentru ca această tabără să fie posibilă, dar și părinților care au avut încredere în noi să ne încredințeze copii lor pentru o săptămână. 🙏Proiectul este derulat de Asociația TB Think Big în parteneriat cu Școala Gimnazială Telești, Școala Gimnazială „Ion Ciorănescu” Moroeni, Școala cu clasele I-VIII Mătăsaru, Școala cu clasele I-VIII Nr. 1 I.L. Caragiale și beneficiază de o finanțare în valoare de 126.606 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Mătăsaru

I.L.Caragiale

Telești

💚 4 acțiuni de ecologizare în 4 comunități interetnice din județul Dâmbovița….gata! Anterior vă informasem despre prima ieșire în natură a tinerei generații la curățenie, în localitatea Glod mai exact. În ultimele 3 zile a fost agitație, entuziasm și voie bună la curățenia din localitățile listate mai sus. Pozele pe care le împărțim aici cu voi sunt în aceeași ordine. Copii harnici și veseli…cei mai harnici! 👏👏👏Prin organizarea acestor acțiuni nu doar am dat dovadă împreună cu elevii de spirit civic și am făcut curățenie în natură…ne-am gospodărit împreună…ci am lansat și proiectul pe care îl avem în parteneriat cu școlile gimnaziale din cele patru localități, “Toți suntem egali. Romi și Români”, care se va derula până în martie 2023. Puteam să lansăm proiectul printr-o conferința de presă sau o ședință/live pe Facebook, însă noi ne dorim să fim practici și cât mai aproape de beneficiarii noștri, să ne cunoaștem, să ne împrietenim și să le cunoaștem poveștile.Proiectul va cuprinde:✅ Programe de after-school✅ Tabere de vară✅ Schimburi de cadre didactice și elevi✅ Consiliere educațională și psihologică pentru cadrele didactice✅ Zile sportive pentru elevi și pentru părinți✅ Consiliere juridică și consultări cu reprezentații comunităților de romi cu primăriile și cu consilierul educațional și consilierul juridic al proiectului✅ Sprijin financiar pentru intrarea în legalitate cu actele romilor pe terenuri și case✅ Consiliere educațională și medicală pentru mamele adolescente, precum și consultații ginecologice ✅ Pachete de suport pentru copiii mamelor adolescenteProiectul este derulat de Asociația TB Think Big în parteneriat cu Școala Gimnazială Telești, Școala Gimnazială „Ion Ciorănescu” Moroeni, Școala cu clasele I-VIII Mătăsaru, Școala cu clasele I-VIII Nr. 1 I.L. Caragiale și beneficiază de o finanțare în valoare de 126.606 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lansarea proiectului

Cu toate provocările momentului, cu războiul din Ucraina, explozia prețurilor, pandemia, noi mergem înainte și demarăm luna aceasta un proiect frumos dedicat copiilor și tinerilor din patru comunități interetnice din județ: Glod, I.L.Caragiale, Telești, Mătăsaru.

Mai multe detalii în articol.